4.10.2014

Funktionaalinen ohjelmointi

Järjestämme yhteistyössä Reaktorin kanssa funktionaalisen ohjelmoinnin kurssin (3op) intensiiviviikolla 20.-24.10. Kurssi järjestetään mikäli osallistujia tulee vähintään 15. Kurssille mahtuu 25 osallistujaa, joten nopeat syövät hitaat! Kurssin asiat luennoidaan suomeksi. Kurssi löytyy Winhasta koodilla ICT8TN015-1.

Kurssi on suunnattu kaikille funktionaalisesta ohjelmoinnista kiinnostuneille. Pääasiallisena ohjelmointikielenä käytetään Scalaa, mutta esittelemme myös esimerkkejä muilla ohjelmointikielillä. Suosittelemme, että osallistujilla on vähintään perustiedot ohjelmoinnista esimerkiksi Javalla, Javascriptillä, Scalalla, Pythonilla tai PHP:lla.

Opetusmuoto sisältää kaksi päivää lähiopetusta, harjoitustyön, sekä puolikkaan päivän harjoitustyön purkuun. Lähiopettajina toimivat viisi erittäin kokenutta koodarikonsulttia Reaktorilta.

Lähiopetuksessa käydään läpi funktionaalisen ohjelmoinnin käsitteet ja perehdytään arvojen muuttumattomuuden ja tilattomuuden periaatteisiin, sekä esitellään tyypillisiä funktionaalisia rakenteita ja sovellusalueita.

Tavoitteena on antaa opiskelijoille peruskäsitys funktionaalisesta ohjelmointiparadigmasta. Kurssin opit ovat sovellettavissa miltei mihin tahansa ohjelmointikieleen, ja sen pohjalta on mahdollista jatkaa itsenäisesti tutustumista esimerkiksi Clojure- tai Scala-kieleen.

Kyseessä on päivätoteutus.

Meiltä yhteyshenkilönä toimii tietotekniikan opettaja Ohto Rainio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti