18.8.2011

Ilmoittautumiset

Jos et syystä tai toisesta pysty ilmoittautumaan jollekin kurssille, niin lähetä viestiä joko Irenelle, Annelle tai Outille. Voimme selvittää mistä on kyse ja tarvittaessa lisätä kurssi-ilmoittautumisen.

Kun haet Winhassa kursseja kurssitunnuksella, niin jätä toteutusnumero (viiva ja sen jälkeen oleva numero tai numero) pois. Tällä systeemillä löydät esimerkiksi kaikki Ohjelmoinnin (ICT1TA006) toteutusvaihtoehdot. Winhan HOPS > Ilmoittautumiset näyttää sen mille kurssille olet ilmoittautunut. Voit poistaa kurssi-ilmoittautumisesi Winhasta niin kauan kun opettaja ei ole vahvistanut ilmoittautumistasi. Sen jälkeen tarvitset joko open tai opon apua.

Jotta varmistat kurssipaikkasi muista olla ensimmäisellä kurssikerralla paikalla (tai viimeistään toisella). Virtuaalikurssilla paikallaolo on sitä, että käy kurssin Moodle-sivustolla. Vaikka kurssi-ilmoittautumistasi Winhassa ei olisikaan vahvistettu ennen kurssin alkua niin ensimmäisellä kerralla kannattaa olla paikalla.

6 kommenttia:

  1. Pitikö niihinkin ilmoittautua, jotka jo näytöissä todettiin läpäistyksi? Tämä meni minulta ohi...

    VastaaPoista
  2. Näytöissä läpimenneille kursseille ei tarvitse enää ilmoittautua.

    VastaaPoista
  3. Vielä pari kysymystä: mitä tarkoittaa Sija/Max -kohta ilmoittautumisessa? Jos merkintä on 27/25 jollainkohtaa, niin olenko silti kurssilla sisällä vai jollain jonotuslistalla?

    Ja toisaalta, voiko käydä niin, että joku kurssi perutaan, jos ei sinne ole tarpeeksi lmoittautuneita?

    VastaaPoista
  4. Sija tarkoittaa ilmoittautumisjärjestystä, eli olet 27 ilmoittautuja ja osallistujia kurssille otetaan 25. Todellisuudessa kannattaa aina mennä ensimmäisille tunneille, koska osallistujat peruvat osallistumisiaan esimerkiksi lukujärjestyspäällekäisyyksien takia ja kurssille mahtuukin hyvin.
    Joskus kursseille saatetaan ottaa muutama osallistuja enemmän, riippuu onko luokassa tilaa, riittävätkö tietokoneet jne.

    Vapaavalintaisia opintojaksoja voidaan perua, jollei osallistujia ole riittävästi. Pakollisista pidetään aina vähintään yksi toteutus, yleensä useampia.

    VastaaPoista
  5. Onko virtuaalikurssissa sama, että jos olen 36/30 niin en pääse kurssille?
    Milloin tästä tulee ilmoitus?

    VastaaPoista
  6. Virtuaalitoteutuksiin pätee sama sääntö. Uskoisin, että mahdut hyvin kurssille koska osa ilmottautuneista peruuttaa osallistumisensa. Toisaalta jos on oikein paljon ilmoittautuneita voidaan tehdä toinen samaan aikaan oleva kurssitoteutus.

    Ensimmäisellä tai toisella kurssiviikolla selviää lopullinen tilanne, joten virtuaalikurssilla kannattaa olla opettajaan yhteydessä ensimmäisen viikon jälkeen jos mitään ei ole kuulunut.

    VastaaPoista